FőoldalOnline tanácsadás
 

Online ingyenes tanácsadás

Kilátástalannak érzi helyzetét, gondok gyötrik, tanácstalan, nem tud dönteni, és nehezen küzd meg életnehézségeivel? Szorong, lehangolt, küzd a magánnyal, vagy netán éppen kapcsolatától szenved? Esetleg kellően kíváncsi, ám időhiányban szenved, vagy meg szeretné őrizni névtelenségét? Lelki gondjai megoldásában forduljon online tanácsadóinkhoz!

Hisszük, hogy Internetes pszichológiai tanácsadásunk segíthet a hozzánk fordulókon, s pozitív hatást gyakorolhatunk a bennünket bizalmukkal megtisztelők életére. Hangsúlyt fektetünk az etikus online megjelenésre, ezért a honlap egészéhez hasonlóan, internetes tanácsadásunk is az egészségügyi weboldalakra vonatkozó internetes etikai alapelveket rögzítő HON Működési Kódex-szel összhangban végzi munkáját.

Az online tanácsadás ingyenes, tanácsadónknak emailben teheti fel kérdését, melyre egy héten belül szintén emailes választ várhat. Az elektronikus leveleket csak a megcímzett tanácsadó olvassa. Amennyiben egy héten belül nem kapna választ, kérjük, levelét küldje újra. Az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében, a válaszcímet pontosan adja meg. A gyakorlat azt mutatja, hogy rossz címzés vagy megtelt postaláda esetén a válasz a tanácsadó önhibáján kívül nem kerül kézbesítésre, így a kérdező felelet nélkül marad.

Internetes (online) pszichológiai tanácsadás

Az Internetes pszichológiai tanácsadás - kihasználva az Internet adta lehetőségeket és kényelmet - egy új formát és eszközt nyújt az emberek élet és kapcsolati problémáinak megoldásához. Egyéb módszerekhez, terápiákhoz hasonlóan abban segíti az egyént, hogy szakmai vezetés, tanácsadás alatt fogalmazza meg gondjait.

Az online tanácsadás során nem diagnosztizálunk, ill. nem célunk már diagnosztizált betegségek gyógyítása. A hozzánk fordulónak figyelembe kell vennie, hogy:

  1. az online tanácsadás szöveg alapú, s mint ilyen leginkább az írás, olvasás és szövegmegértési képességekre támaszkodik
  2. természeténél fogva, az internetes tanácsadás során a non-verbális jelek és jelzések hiányában nagyobb a lehetősége, hogy a kommunikáló felek félreértsék egymást.
  3. személyes kontaktus hiányában a tanácsadás eszközei korlátozottak.
  4. kérés esetén igyekszünk megfelelő szakembert, intézményt ajánlani.

 

 

 

 

 

 

}