FőoldalOnline tanácsadás
 

Pszichológusok

A pszichoterápia, pszichológiai konzultáció rengeteg emberi problémára enyhülést vagy megoldást nyújt. Sokan idegenkednek tőle, mert a társadalomban él egy téves elképzelés a terápiáról, meg azokról, akik terápiába járnak. Ezeket a tévhiteket döntően filmek terjesztik, melyekben általában pszichiáterek szoktak szerepelni. Közismert, hogy az ember esékenységével, sérülékenységével foglalkozó hivatásokkal szemben gyakori attitűd a szakmák lefitymálása, gúnyolása. A mai pszichoterápia már régen nem az, ami Freud korában volt. A pszichoanalitikus megközelítésnek is megvan a létjogosultsága bizonyos kórképekben, de a modern pszichológust általában hatékony és életközeli szemlélet jellemzi.
A pszichoterápia és konzultáció általában az ember belső konfliktusaira, vagy az ember és világ kapcsolatának problémáira koncentrál és a terápiában a páciens hatékony megküzdési eszközöket és világlátást sajátít el.
Ezzel szemben megfigyelhető az egészségügyben a pszichiátriai hegemonisztikus törekvése, amely sok emberben kelti azt a látszatot, mintha mentális problémákra csak a gyógyszerek volnának a megoldások. bizonyos kórképekben, mint pl. pszichózis, általában a pszichiátriai kezelés szükséges. Azonban az életnehézségek és személyiség okozta problémákat hatékonyan csak a pszichoterápia képes kezelni. A pszichiátriai szemlélet lényege, hogy a mentális problémák agyi anyagcserezavarok. Ezt máig nem tudták igazolni, és a pszichiátriai szerek (szorongáscsökkentők, antidepresszánsok) nem oldják meg az emberi kapcsolatok nehézségeit, a világszemlélet problémáit vagy a belső konfliktusokat.
A baloldali menüben szereplő diplomás pszichológusok mind sok éves gyakorlattal rendelkeznek, ÁNTSZ engedéllyel rendelkező rendelőben dolgoznak. Minden pszichológusról részletes bemutatkozás olvasható.

Ha Ön pszichológus és szeretne magánpraxist folytatni, kattintson ide.


 

 

 

 

 

 

}