FőoldalOnline tanácsadás
 

A webszájt célja

rendelő bérlés, pszichoterápia magánpraxis felnőtt terápia, családterápia, csecsemő baba tanácsadás fóbia, agorafóbia, pánik

A webszájt ismereteket és lehetőségeket kíván nyújtani az érdeklődőknek, ill. különböző pszichés problémákkal küszködőknek. A pszichoterápiákról sokféle hiedelem, előítélet és tévedés kering a köztudatban. Sokan keverik a pszichiátert és a pszichológust. A pszichiáter gyógyszerekkel dolgozik, a lelki problémákat agyi működési zavarnak tekinti. A pszichológusok viszont úgy vélik, a lelki problémák lényege abból fakad, hogy az emberek bizonyos helyzeteket, problémákat, nyomasztó emlékeket nem tudnak megoldani, mert hiányzik hozzá a megfelelő - tanulható - készségük. Ebből keletkezik aztán a szorongás, a pánik, a depresszió. A pszichoterápia tanulási folyamat, amelyben az emberek mintegy kiegészíthetik ismereteiket, megoldási technikáikat.
Szeretnék hozzáférhetővé tenni tudományos ismereteket pszichés zavarokról és a pszichoterápiás módszerekről egyaránt.

A szájt létrehozója és fenntartója Szendi Gábor klinikai szakpszichológus.

Kiknek készült, kihez akarunk szólni?

A szájt nemcsak "betegeknek" készült, hanem mindenkinek, akit tudományos érdeklődés, kiváncsiság hajt a lelkiműködések és zavarok valamint a pszichoterápiák megismerésére. A "betegek" vagyis azon embertársaink, akiknek életnehézségeik, életproblémáik miatt különféle, egyedül már megoldhatatlannak tűnő pszichés problémáik támadtak, itt találhatnak lehetőséget, hogy magánpraxis keretében segítséget, konzultációt kérjenek. Szeretnénk pszichoterápiával, pszichológiai tanácsadással, konzultációval foglalkozó szakembereknek is lehetőséget nyújtani, hogy a szájton keresztül elérhetővé váljanak. Tapasztalatunk, hogy egyre növekvő igény van a pszichológiai kezelési formákra, azonban az egészségügyben ingyenes pszichoterápiás lehetőség alig-alig létezik, a szakembereknek pedig nincs fóruma, ahol szolgáltatásaikat hirdethetik.

Szendi Gábor klinikai szakpszichológus.

A pszichológusokról

Ezen a szájton csak képzett pszichológusok hirdetik magukat. Végzettsége és képzettsége mindenkinek más, a pszichológusok általában szakosodnak bizonyos problémák kezelésére, ezt minden szakembernél feltüntetjük. Egyikük sem "csodadoktor", a pszichológiai kezelés a kliens részéről is aktív munkát igényel, s a siker kettőjük együttműködésétől függ. Van, aki szorongásos zavarok és depresszív állapotok kezelésében jártas, van, aki gyermek- és csecsemő terápiában képzett, van aki családterápiát és párterápiát is vállal. Indulnak pszichodrámacsoportok is.

Szakemberek jelentkezését várom: Szendi Gábor klinikai szakpszichológus.

Cikkek tanulmányok

Számos cikk és tanulmány szerzője Szendi Gábor, a szájt létrehozója és fenntartója. Ennek a -remélem átmeneti- "egyoldalúságnak" az oka, hogy jogdíjat cikkekért fizetni nem tudok, de szívesen látok és teszek elérhetővé minden színvonalas írást, amit szerzője eljutat hozzám. A szájt része a Tények-tévhitek csoportnak. A www.tenyek-tevhitek.hu webszájton a tudomány különféle területeit érintő cikke, tanulmányok olvashatók, a www.antidepresszans.tenyek-tevhitek.hu szajton pedig az antidepresszánsokkal kapcsolatos elemzések, aktuális hírek olvashatók.

Szendi Gábor klinikai szakpszichológus.

 

 

 

 

 

 

}