FőoldalOnline tanácsadás
 

B. Mészáros Kata

49 éves pszichológus vagyok. Diplomámat az ELTE Bölcsészettudományi Karának pszichológia szakán szereztem. Több mint 25 éve foglalkozom gyerekekkel és kamaszokkal, illetve fiatal felnőttekkel. Pályám kezdetén évekig dolgoztam differenciál-diagnosztikai területen, majd az iskolapszichológia területén tevékenykedtem. A gyermek-terápiát az EGO-Klinikán tanultam. Tanítottam a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Évek óta foglalkozom pszichodrámával. Jelenleg is vezetek pszichodráma önismereti csoportot. Munkámat akkor érzem sikeresnek, ha a hozzám fordulókkal sikerül együttműködnöm az általuk problémaként említett területen.
Tevékenységi területek: életvezetési tanácsadás, szülői konzultáció, szülésre előkészítő foglalkozás, csecsemő-kisded- tanácsadás, gyerek-szülő kapcsolati problémák, önismeret- önértékelés fejlesztése, óvodai, iskolai beszoktatás segítése, iskolaérettségi diagnosztika és tanácsadás, ill. fejlesztő foglalkozás, tanulási és teljesítményzavarok diagnosztikája és korrekciója, tanulási stratégiák kialakítása, intelligenciavizsgálat és próba-tanulás, teljesítményprofil feltárása,figyelem, emlékezet és gondolkodásfejlesztés,társas készségek, alkalmazkodás, kommunikáció fejlesztése, konfliktuskezelő készségek gyakorlása, pályaválasztási döntés-előkészítés, pályaválasztási tanácsadás, magatartási zavarok kezelése (agresszív, vagy félénk viselkedés kezelése, nyugtalanság, túlmozgékonyság),testi tünetekben megnyilvánuló problémák megoldása, családon belüli konfliktusok kezelése, krízishelyzetek megoldásának segítése. Két egyetemista gyermekem van.
Elérhetőségem: 06 30 360 3633, 06 1 383 3813
E-mail:gyermpszich@freemail.hu

B. Mészáros Katalin:Álmaim gyermekei - gyermekeim álmai

Medicina Könyvkiadó, 2008
Kötés: karton
ISBN: 9789632262048

B. Mészáros Katalin pszichológus tizenhat év iskolapszichológusi tapasztalatait osztja meg velünk, melyeket egy újpesti általános iskolában szerzett, s ezek még bizonyára tovább gyarapodtak volna, ha a spórolás miatt meg nem szűnik a munkaköre... Pedig mennyire szükség van rá és kollégáira, hogy egészséges, kreatív felnőttek váljanak gyermekeinkből! A gyermekek nevelésében egyre fontosabbá válik az egyéni bánásmód, hiszen sok gyermek nem kapja meg az otthoni alapozást, amely az egészséges lelki fejlődéshez elengedhetetlenül szükséges. Azonban az iskolapszichológus munkája nemcsak a gyerekekre korlátozódik; segíti a tantestületet, a tanárok munkáját és a szülőket is. A könyv példákon, hiteles történeteken keresztül mutatja be a mindennapok kapcsolati, magatartási nehézségeit és a lehetséges válaszokat, segítő módszereket, pl. a pszichodrámát, mely gyermek- és kiskamaszkorban hatékony eszköz a magatartás és viselkedés formálásában - mindezt közvetlen, oldott stílusú szövegkörnyezetben.


 

 

 

 

 

 

}